Join Arashi!

Bij Arashi doen we verschillende sporten!

English version

Jiu Jitsu

Jiu Jitsu is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, waarbij een aanvaller zo efficient mogelijk onschadelijk gemaakt wordt. Om dit te bereiken wordt aandacht besteed aan veel verschillende technieken: klemmen, slagen, stoten, trappen, verwurgingen en worpen.

Letterlijk vertaald betekent Jiu Jitsu: zachte kunst. Hiermee wordt bedoeld dat de tegenstander niet met pure lichaamskracht wordt weerstaan. De fysiek sterkere tegenstander wordt overwonnen door meegeven. Dit maakt de sport dan ook geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Trainers: Mark van Oudheusden is 3e dan en geeft de gevordenden les, Tjerk Susan is eerste dan en leert de basics aan de beginners

Judo

Judo is een sport die veel wordt beoefend op het recreatie gebied, maar het wordt zeker ook veel in wedstrijdverband gedaan. Het is een sport die voor iedereen geschikt is, zowel jong als oud, dames en heren. Het doel van de sport is om elkaar op de mat te werpen en op de grond te controleren. Het mooie van judo is dat dit allemaal wel heel beheerst en gecontroleerd gaat, je maakt hierbij gebruik van de krachten van je tegenstander.

Trainer: Erik Laarman 3e dan, Judoleraar B, en is op landelijk niveau actief als scheidsrechter

Pukulan

Onze Pukulanstijl is een vechtkunst en het verschil tussen een vechtsport en vechtkunst is dat bij een vechtkunst de drie disciplines worden beoefend n.l. de sport (ola raga) het gevecht (bella diri) en de kunstvorm alsmede de spirituele vorm (seni budaja).

Het duurt lang voordat je het gevecht onder de knie hebt, maar het voordeel is dat je het compleet beoefent. Hier komt dan ook de spreuk uit voort: “Slechts gestaag trainen maakt de Meester”.

Beoefenaars van Pencak Silat of Pukulan heten Persilats. De leraar is een Pendekar en behoort met Soehoe, (officieel)Mas of Pa aangesproken te worden.

Trainer: René Cornelissen is stijlleider van de sport in de omgeving.

Taekwondo

Drie veelvoorkomende aspecten van Taekwondo zijn stijl, sparren en breektesten. Het stijlaspect omvat het zo mooi en correct lopen van vaste patronen bewegingen (poomsae), vergelijkbaar met de kata’s van Karate en Jiujitsu. Sparren is een wedstrijdvorm waarin twee tegenstanders zich door middel van een puntengevecht (full-contact, met pantsers) meten. Bij breektesten draait het er om om verscheidene voorwerpen met uiteenlopende technieken doormidden te breken.

Trainer: Freddy Lufting is 7e dan