UTnieuws: Punten scoren door plankje breken

Nog lichtelijk brak van het enorme introductiefeest in de Vios in Hengelo afgelopen vrijdagavond, stonden zaterdag vanaf 10.30 uur de eerste doegroepen alweer op de Oude Markt. Om een beetje fris wakker te worden stond een scavenger hunt op het programma, gegoten in de vorm van Crazy 88, een bekend programma van BNN.

Na wat kleine opstartfoutjes door een probleempje in de app, gingen de doegroepen op pad om punten te scoren met verschillende opdrachten. Daarvoor moesten de groepen eerste een bepaalde bestemming bereiken en daar een antwoord geven. Soms beperkte het zich tot een vraag maar vaak werd gevraagd naar filmpjes of foto’s. Er renden bijvoorbeeld selfie-ninja’s door de binnenstad, maar er stonden ook ninja’s in de buurt van het casino om punten te scoren met het breken van een plankje.

Een bus besturen

Daarnaast waren ook het bus- en treinstation een checkpoint om een bus te besturen of onbekenden heel verdrietig uit te zwaaien. Ook werd enige competitie niet geschuwd. In de Aspen Valley moesten twee groepen tegen elkaar racen met een dienblad vol water. De winnaar kreeg daar de punten. Ook opmerkelijk was de namaaktrouwerij bij het Ei van Ko.

De winnaar van deze Scavenger Hunt werd Hardboard.

IMG_9411
foto: Jellien Tigelaar
Geplaatst:
Door: Olaf de Kruijff
Bron: UTnieuws